Збереження довкілля

flow_004Зі звичайної точки зору ремонт автоскла – це деякі процедури, які дозволяють відкласти заміну лобового скла (або якогось іншого, якщо це «триплекс»), тобто заощадити гроші. Це, звичайно, так.

Однак, основний посил процедури ремонту автоскла – це БЕЗПЕКА.

У структурі скла «триплекс» при наявності тріщин, через кілька місяців наступають незворотні процеси, які можуть призвести до неприємних наслідків. Скло перестає бути безпечним і може легко пробитися, з витікаючими наслідками.

Інша цінність процедури ремонту автоскла в тому, як би це не банально звучало, що проявляється турбота про природу.

Зберігається чи десь і переробляється вживане скло «триплекс» у нас в Україні? Це – питання риторичне.

Ось лише деякі дані, взяті з відкритих джерел:

У Сполучених Штатах, 15 млн. шт. лобового скла щорічно виявляються на звалищах. Це еквівалентно приблизно 240 тисяч тонн сировини.

Скло, перебуваючи на звалищі в природних умовах, буде розкладатися більше одного мільйона років. З цього випливає висновок, що ремонт автомобільного лобового скла – є кращий варіант для зменшення кількості скляних відходів.

Кількість енергії, яка необхідна для виробництва одного лобового скла еквівалентно енергії, що витрачається на проведення 10 000 ремонтів.

Лобове скло (будь-яке скло «триплекс») складно утилізувати, бо два шари скла (або більше), з’єднані ПВБ шаром, повинні бути розділені, що технологічно виконати досить проблематично.

  • Деякі елементи, такі, як нитки обігріву та радіо антен, не можуть бути поміщені в скловарні печі з переробки скла.
  • Транспортні перевезення скла, яке має порівняно велику вагу, впродовж всього ланцюжка поставок призводять до високих рівнів викидів вуглекислого газу.
  • При виробництві однієї тонни скла може утворитися цілих 154 кг відходів гірничодобувної промисловості і 11,2 кг забруднювачів повітря
  • У процесі виробництва скла викиди від спалювання попутних продуктів (двоокис сірки, двоокис вуглецю і оксидів азоту) і високотемпературного окислення атмосферного азоту наносять додаткової шкоди навколишньому середовищу.

Ремонт автоскла є не тільки економічно ефективним варіантом для Вас, але й екологічно безпечним варіантом. За рахунок зниження кількості скла, що йде на звалища, зниження потреби у виробництві нового скла і його перевезень, ми всі можемо зробити позитивний вплив на навколишнє середовище.